Rezistenta la apa a ceasurilor

25.09.2014

   

Ce inseamna rezistent la apa WATER RESISTANCE ?

   

Pentru persoanele active, rezistenta la apa poate reprezenta un criteriu important de selectie in privinta ceasurilor. Avantajul pentru aceste ceasuri este ca pot fi folosite atunci cand ploua, pot fi folosite pentru inot, in timpul dusului sau la spalarea pe fata.

   

Ce inseamna de fapt rezistenta la apa? Ceasurile de acest tip sunt supuse unor teste de presiune in laborator, ale caror rezultate sunt comparabile cu cele oferite de scufundarea unei persoane la o adancime specifica. Ceasurile inscriptionate cu textul “rezistent la apa” neinsotit si de adancimea corespunzatoare, nu sunt construite pentru a fi utilizate sub apa. Prin urmare, aceste ceasuri sunt proiectate doar sa reziste la intalnirea accidentala cu apa.

Rezistenta la apa a ceasurilor este calculata in pozitie fixa. Cu cat un ceas circula mai rapid prin apa, cum se intampla in cazul inotului sau bailor, cu atat presiunea aplicata asupra lui creste, iar rezistenta la apa scade. De altfel, datorita faptului ca sunt realizate din multe piese diferite, ceasurile nu pot fi complet rezistente la apa. Spre exemplu, chiar si in cazul unui ceas rezistent la 30 m adancime, apa va putea intra in ecran prin capacul de pe spate sau poate actiona asupra butoanelor. Alte aspecte care pot scadea rezistenta la apa sunt schimbarile bruste de temperatura si uzura.

Nu folositi butoanele sau coroana cand ceasul este in apasau este umed. Butoanele NU trebuie apasate in timpul contactului cu apa.

Este important de stiut ca ceasul cu rezistenta de 3ATM WATER RESISTANCE sau “WR 30M” sau “30BAR” va suporta stropiri intamplatoare, 30m nu reprezinta adancimea pana la care putem intra sub apa cu el, sunt mult prea multi factori care trebuie luati in considerare cand intram in apa cu un ceas. Rezistenta la apa este testata in laboratoare specializate, care expun ceasul la o presiune statica. In mediul inconjurator, multi parametri (de ex. temperatura) nu vor corespunde celor din laboratorul de testare si care pot avea influenta si garniturile de etansare. Ceasul nu oferă rezistenţă în cazul unui duş sau inot, ofera rezistenta la stropi de ploaie sau stropiri accidentale.

La 5ATM sau “50M WATER RESISTANCE” sau “5BAR” ceasul poate fi folosit la dus, spalat pe maini, inot de suprafata. Ceasul a fost testat pentru rezistenta la o presiune de 5 ATM (BAR), echivalentul presiunii exercitate de o coloana de apa de 50 de metri cu sectiunea de 1 cm2. De aceea, este potrivit numai pentru utilizare in activitatile de rutina ca de exemplu dus, baie sau spalarea mainilor.

IMPORTANT! Ceasurile de pe site-ul nostru cu specificatia rezistente la apa, au o rezistenta de 3ATM Water resistance! Daca in ceasul Dumneavoastra a intrat apa, atunci motivul este folosirea necorespunzatoare.

Categorii de etanseitate:

TOUCHSCREEN CEAS BLACK&WHITE Nou
124.90 Lei
Cumpara
CEAS MECANIC LUX H027
149.90 Lei
Cumpara
CEAS SILICON DE COPII PRINCESS
89.90 54.90 Lei
Cumpara
Sus